Sirenernes hylen

Når lyden skal både skræmme og advare, så er der vel ikke mange, som ikke tænker på de luftalarmer, som specielt de ældre generationer forbinder med krigen og luftangreb. Noget som vi yngre slet ikke kan forestille os. Det er her mindst lige så vigtigt at finde den gode lyd, som kan høres langt væk, så alle kan blive advaret, og at højtalere og afspillere fungerer absolut optimalt.

Tænk på de konsekvenser, det kan have, hvis alarmerne lyder ved en naturkatastrofe eller noget andet, og befolkningen ikke kan få besked, fordi sirenerne ikke fungerer, eller lyden ikke er god nok eller høj nok. Det ville være en katastrofe, som ville få store konsekvenser for dem, som skulle sikre at alt fungerer optimalt.

Lyden er meget vigtig, for rammer du ikke den rigtige tone, så vil budskabet ikke komme ud til dem, som skal høre det, og så er en vis herre som bekendt løs i Laksegade, når det ikke sker.

Det er dog heldigvis sjældent, at sirenerne bruges, men derfor skal de være klar alligevel, så der udføres lydløse test med jævne mellemrum, og en gang om året, så testes sirenerne over hele landet, for at vi alle kan vide os sikker på, de virker, som de skal.

Skriv et svar