Øvelse gør mester

Spiller du selv på et instrument, synger i et band eller synger i et kor, så er det øvelse, øvelse og mere øvelse. Der skal varmes op, for kolde fingre kan ikke bruges på hverken et klaver eller på en guitar. Synger du, så skal stemmen varmes grundigt op, inden du får alvor kan gå i gang.

Men det er kun de indledende øvelser, for stykkerne skal også øves igen og igen. Især hvis du skal ud at optræde. Kiss synger det smukt i Beth, hvor de enten bliver væk hjemmefra, fordi intet fungerer i øvelokalet, og de skal bruge mere tid for at ramme tonen. Eller også kommer de ikke hjem, fordi det hele spiller, og det gælder om at fortsætte.

Fejl høres tydeligt i optrædener. En falsk tone, et forkert anslag, en fejl. Det hele dømmes af alle dem, der lytter. Det skal derfor trænes intenst, så der kan gives en god oplevelse, eller så det, der skal udgives, er lige som du og de andre gerne vil have det.

Der er mange derude, der ikke er dygtige, og det høres. Deres karriere er sjældent lang. Der er også dem, der er rigtig gode, og som får en lang karriere.

Skriv et svar