Maskinerne tager over

Der er mange, som i de senere år har snakket om, at maskinerne tager over, og de er har også sneget sig ind i mange dele af vores verden. Og i de senere år er de også kommet ind i den verden, som ellers har været forbeholdt mennesker, nemlig lægeverdenen, og den verden, som omhandler ordrer og oversættelser samt højtlæsning.

Det at modtage verbale ordrer har været noget, som maskiner indtil nu kun har kunnet i meget små mængder, og det er primært, fordi lyden, som den kunne opfanges, har været for dårlig. Det er dog ændret nu, og derfor er der kommet apps, som du kan tale til og bruge til at få oversat de ord, du skal bruge, når du er på ferie. Det er noget, som har været savnet, og det er også noget, der er mange, som bruger, hver eneste gang de er på ferie.

Det er også en teknologi, som har sneget sig ind i vores telefoner og i de moderne fjernsyn, som vi har hængende på væggen. Det er nu muligt at tale til fjernbetjeningen, til telefonen for at ringe op og for at kunne skifte kanaler, søge nye kanaler eller foretage en helt ny opsætning af fjernsynet, så det fungerer optimalt.

De tager slæbet

Maskinerne tager også over i industrien, hvor det er lyden, som nu er med til at skære. Lyd, som koncentreret kan skære materialer så præcist, som ikke engang en moderne sav kan gøre det. Det er noget, som er kommet til i de sidste par år, og det er noget, som forskerne ser mange gode muligheder for at brug i fremtiden, for der bliver mere og mere brug for den præcision, da det, som man skal producere i industrien, skal kunne samles så præcist som muligt, og det er ikke noget, der kan afviges fra.

Smykkeindustrien bruger lyd til flere ting. Først og fremmet så søges der i jorden efter ædle metaller og smykkesten med brug af lyd. Det er noget, som sikrer, at de lettere finder de rigtige steder at grave.

Når de så har fået remedierne hjem, så skal de gøres klar, og der bruger guldsmedene ultralyd, Lyden er med til at rengøre både de færdige smykker og de råvarer, som de får ind. Det er også der, hvor de har brug for den gode lyd.

Lyden er kommet ind i industrien, og det er med sikkerhed ikke det sidste, som vi har hørt til den.

Skriv et svar