Det bedste anlæg i verden

Alle, der beskæftiger sig med musik i en eller anden form, eller som nyder musik som en hobby, har altid været på jagt efter den perfekte lyd. Den lyd, som vil give den ultimative musikoplevelse og sikre absolut nydelse.

Der er blevet forsket i højtalere og i, hvordan man gengiver den musik, der kommer ud af højtalerne, og hvor mange hertz, som giver det perfekte lydbillede. Noget, der er mange, der har jagtet til ukendelighed.

Der er blevet forsket meget i og brugt megen tid på at finde frem til højtalere og de enkelte dele, som udgør højtalerne.

Som at høre det live

De membraner, der skal bruges, skal kunne vibrere og gengive de lyse og de mørke toner så perfekt som muligt for at sikre den rene lyd. Det er ikke enkelt, og det er noget, der forskes meget i hos de forskellige firmaer rundt om i verden.

Det er dog ikke kun de membraner, som bruges, man forsker i, nej der forskes også i, hvordan man køler højtalerne ned, hvordan man får fjernet den varme, som udvider membranerne, og hvilken form for metal, som er bedst til at lede strømmen i højtalerne. For det er ikke alle legeringer, som er lige gode til det, og det er faktisk noget, som kan gøre en meget stor forskel.

Der er blevet brugt mange timer på at finde de materialer, som skal bruges til det kabinet, som er bedst, og det er også noget, som de største bands i verden har brugt mange timer på at lege med.

Blandt de pionerer, som har været med at finde den ultimative lyd, er Pink Floyd. For dem har det været meget vigtigt, for deres musik kræver en god lyd. De komplekse kompositioner, som bandet er kendt for, kommer slet ikke til deres fulde ret, hvis de højtalere, som de afspilles på, ikke er af den bedste kvalitet.

I klassisk musik

Den klassiske musik er også et sted, hvor de, som kalder sig feinschmeckere, leder efter den perfekte lyd. De leder efter både højtalere og anlæg, som vil gengive hver eneste detalje i musikken så præcist, som stod orkestret og spillede i deres egen stue.

Jagten på lyden har gjort, at der er kommet guldlegerede kabler, og der er blevet forsket meget i, hvordan højtalerne skal placeres i forhold til rummet størrelse, hvor højt de skal sidde, og i hvilken vinkel, for at give den optimale lydgengivelse.

Jagten på den ultimative lydgengivelse er ikke slut, og den stopper næppe lige med det samme, for det er svært at ramme det samme som den lyd, der er live. Men det får ikke ingeniørerne til at stoppe, for de ser mange forskellige anvendelsesmuligheder i fremtiden for lyd, og tænk sig hvis det endda kunne bruges til at give døve hørelsen tilbage.

Skriv et svar