Lyden som skræmmevåben

Der er mange forskellige måder at bruge lyd, og et af de steder, hvor de færreste kan se et formål med at bruge lyden til noget, er i lufthavnen. Men det er faktisk et sted, hvor de også bruger lyd i deres arbejde, eller rettere sagt de, som sikrer, at der ikke er fugle, som kan kollidere med flyene, ved brug af lyd.

De bruger skrig fra forskellige rovfugle til at holde de andre fugle væk fra lufthavnens område. Det er derfor, de er interesserede i, at den lyd, som de sender ud, er så god som mulig, når de skal gengive rovfuglenes skrig, for ellers så lader de andre fugle sig ikke skræmme væk, og det giver nogle meget farlige situationer for de fly, der konstant letter og lander. En situation, som ingen er interesseret i.

Lyden i lufthavnen og andre steder

De bruger dog også lyd til mange andre ting i en lufthavn. Der kan blive scannet skrog på flyene med lyd for at se, om der er lækager, som på sigt kan blive farlige og bringe både flyene, passagererne samt personalet i fare.

Lyden som skræmmevåben er dog også noget, som bruges hos vagtfirmaer. Det er meget normalt, at du ser den slags både i privathjem og på biler. Det er med til at sikre, at folk holder sig væk fra det, som de ikke bør pille ved.

Det er også noget, som bruges på museer. Der er det med til at gøre opmærksom på, hvis der er nogen, som prøver at stjæle de udstillede genstande. Det er med til at advare og samtidig skræmme potentielle tyve fra at gøre forsøget. Noget, som gerne skulle sikre, at værdigenstandene forbliver på rette hænder.

Skriv et svar