Lyd er en videnskab

At synge er ikke bare at åbne munden og lukke luft ud i form af ord. Det er meget mere end det. Det kræver at lære at bruge vejrtrækningen helt nede fra maven og samtidig åbne munden helt rigtigt. Hvis du kigger på dem, der er rigtig gode til at synge, så ser de faktisk rigtig fjollede ud. Stor og åben mund. Men det er den helt rigtige måde, for sådan kan lyden resonere bedst, og det skaber fylde og mere lyd.

Der skal også styr på vejrtrækningen, for en sanger, der gisper for meget, lyder ikke professionel på nogen måde. Det samme gør et påtvungent vibrato heller ikke. Det skal lyde som Whitney Houston og ikke som en tone, der hopper op og ned.

Det gælder derfor om at få den rette undervisning i, hvordan stemmen varmes op og bruges, og du vil hurtigt kunne se resultater og blive bedre til at synge. Ikke kun på dit modersmål, men også på fremmede sprog. Selv dem, du ikke kan tale overhovedet.

Om du har lyst til at optræde med sang, det er dit eget valg, for du kan nøjes med at nyde det for dig selv. Der er dog masser af muligheder, for der er rigtig mange kor, der optræder, ligesom der er utroligt mange små og gode bands i landet, der optræder forskellige steder.

Selvom du allerede er rigtig god, så kræver det vedligeholdelse lige som så meget andet her i tilværelsen. Noget du kan gøre selv eller sammen med andre.

Skriv et svar