God lyd gør det nemmere at sælge

Arbejder du som sælger i et callcenter, eller sidder du derhjemme og sælger produkter fra din telefon? Så er det supervigtigt, at du har en god lyd på telefonen eller computeren, så du kan høre dem, du taler med, og så du kan få dit budskab igennem. Arbejdet som sælger er en udfordring i sig selv. Du skal ringe op til folk, du ikke kender og få dem til at købe et produkt. Det kan være et avisabonnement eller at give støtte til en bestemt organisation. Folk, der bliver ringet op af telefonsælgere, vil ofte være lidt på vagt eller i defensiven. Du skal derfor have gode overtalelsesevner, så du kan få samtalen i gang og forhåbentlig få solgt dem dit produkt. Du får typisk en lav grundløn og en provision af det du sælger, så derfor skal du arbejde meget for at tjene lønnen hjem. Derfor er det vigtigt, at det helt grundlæggende udstyr som lyd og mikrofon fungerer optimalt. Det er både studerende og forfattere, der arbejder som telefonsælgere for at skaffe ekstra indtægt.

Kend dine kunder

Som sælger er det en fordel, at man kender til sine kunder, når man skal sælge produkter. Som telefonsælger ringer man dog op til så mange tilfældige kunder over hele landet, at det er svært at holde styr på dem alle. Men hvis man fx er ansat i en virksomheds salgsafdeling, så har man typisk en lidt mere afgrænset kundegruppe, og så kan det være en fordel med et smart crm system, hvor man kan indtaste oplysninger om kunderne. Så bliver det nemmere at imødekomme kundernes behov og lave markedsføring og sælge nye produkter og ydelser.

Nødvendigt med optimal lyd

Men for at vende tilbage til avis- og abonnementsælgeren. Du har brug for god lyd. Du skal kunne høre, hvem du får i røret, og du skal kunne sælge varen. Derfor skal din stemme gå tydeligt igennem, og du skal kunne høre, hvad folk svarer. Når du har solgt dit produkt, så skal den nye kundes oplysninger indtastes i en database, og derfor er det vigtigt med god lyd hele vejen igennem, så du får alle detaljerne med. Du skal dog aldrig skrue for højt op for lyden for så risikerer du at få høreskader. Du kan gøre det til en sport at konkurrere med dig selv om, hvor mange abonnementer du kan sælge på en vagt, og ofte kører der også interne konkurrencer mellem kollegerne.

Skriv et svar