Musik styrker din koncentration ved eksamenslæsning

Skal du læse op til eksamen i løbet af foråret? Vil du gerne have det allerbedste gennemsnit, du kan præstere, så du kan gå videre fra folkeskolen til gymnasiet, eller skal du i gang med at tage en studentereksamen, så du kan komme ind på en videregående uddannelse i sommeren 2021?

Hvordan kan du bedst koncentrere dig?

I så fald er det vigtigt, at du kan koncentrere dig om din eksamenslæsning. For jo bedre, du er til at koncentrere dig, jo bedre vil du også kunne huske pensum, og jo bedre vil du klare dig til de mundtlige og skriftlige eksaminer. Koncentration handler ikke kun om at sidde bag en lukket dør på værelset og læse ved skrivebordet. Det handler også om, hvorvidt du kan skabe en positiv stemning, som kan forbedre din koncentration. Du har måske forsøgt dig med absolut ro og ingen musik, men ender med at blive rastløs, fordi der er alt for stille. Så har du måske prøvet at sætte noget rockmusik, popmusik, hiphop eller andet af din yndlingsmusik på, men så ender du med at sidde og synge med og kan heller ikke koncentrere dig om din eksamenslæsning.

Hvilken slags musik er velegnet til eksamenslæsning?

Vi vil anbefale dig, at du lytter til musik, når du læser. Undersøgelser viser, at musik kan styrke koncentrationen. Men det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken slags musik du lytter til. Den skal nemlig være velegnet til eksamenslæsning, og det kommer vi med et par gode råd til her. Har du en internetforbindelse på din computer, så vil det være nemt for dig at downloade musikken til din eksamenslæsning. Du finder smarte trådløse høretelefoner på https://www.teknikdele.dk/, som har alt muligt lækkert teknisk udstyr.

Her er vores råd

Vores første råd er, at du skal slukke for radioen og i stedet downloade noget bestemt studiemusik. Så slipper du for, at radioværter taler henover musikken, og at reklameblokke forstyrrer dig.

Det andet råd er, at du skal vælge instrumental musik. Det kan fx være klassisk musik med klaver eller guitarspil. Det kan også være naturlyde, som har en beroligende effekt. Der skal ikke være nogen, der synger, for så vil du blot blive forstyrret af det.

Tredje råd er at lytte til musikken på et normalt lydstyrkeniveau. Lad være med at lade den banke ud af højtalerne for fuldt drøn. Du er ikke til fest. Du sidder og læser til eksamen. Find derfor et passende lydniveau, så du stadig kan koncentrere dig, og musikken har en positiv indflydelse.

Fjerde råd er at lytte til afslappende musik, før du skal sove, eller på selve eksamensdagen kan du lytte til musikken, før du går ind til mundtlig eller skriftlig eksamen. Det vil virke beroligende på dig og hjælpe dig til at holde nerverne i ro, så du kan præstere optimalt til din eksamen. Held og lykke med din eksamenslæsning og med at finde den helt rigtige musik, som passer til dig.

Skriv et svar