Det knager og knirker

Alting er faktisk fuld af lyd. En tur i skoven, og du kan høre fuglene synge, noget der kribler i skovbunden og trækronerne, der suser. Ved havet kan du høre bølgerne skvulpe mod stranden. I byen kan du høre mennesker, der bevæger sig rundt, biler og busser, ringeklokken på en cykel, folk, der snakker, klokken i en forretning, der går, når døren åbnes og lukkes og mange flere.

Selv hjemme hos dig selv kan du høre lyde, der er helt naturlige. Især i ældre bygninger, hvor træværket giver sig, og det hele knager lidt. Det er mest tydeligt, når der ellers er skruet ned for alt andet. Om aftenen, når fjernsynet er slukket og alle er i seng.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan den slags lyde har kunnet skræmme i gamle dage, hvor der ikke har være lys på samme måde døgnet rundt, som der er nu. Det er nemt at se, hvordan historier om både nisser og uhyrer er opstået. Der har været mørkt i krogene, for lys har været dyrt. Og mus og andre dyr har helt sikkert fået skylden for mangt og meget gennem historien.

Skriv et svar